Левски си осигури първо лятно попълнение. Това е бразилският ляв бек Майкон. От „Герена“ успяха да се договорят за правата на 24-годишния футболист, който играе в четвъртодивизионния местен Нова Игуасу. Още през миналата седмица пък играчът бе дал съгласие за сделката. Ръководството на бразилския тим е много удовлетворено от трансфера.

„Това е облекчение за нас, тъй като ще влязат свежи средства в клуба, с които да заздравим отбора с нови попълнения“, заяви президентът на Нова Игуасу Жанио Мораес.

От началото на 2024 година Майкон е изиграл 17 шампионатни мача, в които е отбелязал 1 гол, като повечето са в шампионата Кариока, в който се е изправял срещу топотбори като Флуминензе, Фламенго, Васко да Гама и Ботафого. Шампионатът в Серия Д започна наскоро, а левият защитник е бил на терена през всичките 90 минути в 2 мача в дивизията тази година срещу Демократа и Сера.

До момента през кариерата си Майкон е носил екипите още на Витория Еспирито Санто и Нова Венесия, които също са от долните нива на бразилския футбол, пише „Тема спорт“.