Мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков – е поканил на заключителна среща Станислав Генчев, който скоро трябва да бъде обявен като бъдещия треньор на Левски. Двете страни вече са имали разговори, а най-вероятно днес или най-късно в неделя ще си стиснат окончателно ръцете, пише "Тема спорт". Това се счита за формалност, защото вече е дискутиран дори и екипът, с който настоящият треньор на Крумовград ще работи на „Георги Аспарухов“.

Ако не се случи нещо необичайно, то Станислав Генчев ще бъде треньор на Левски от 1 юни. Той вече обяви, че „на драго сърце би водил сините“. 43-годишният Генчев има няколко престоя на „Георги „Аспарухов“ като футболист. От 1999 до лятото на 2005 година бившият халф записа 75 мача за сините във всички турнири, в които вкара 7 гола.

В щаба му ще влязат също хора, които са минали през „Герена“. Това са бившият централен нападател на столичани Георги Чиликов, който наред с това бе и главен скаут, както и треньор в школата на Левски. Асистент на Генчев ще продължи да бъде дългогодишният капитан на сините Живко Миланов, който е част от екипа му в Крумовград, а бе с него още в Локо София и Ботев Пловдив. За подготовката на вратарите ще отговаря Йордан Господинов. Той бе за кратко в Левски – под наем от Нефтохимик през сезон 2001/02, като записа един мач срещу Бран Берген в евротурнирите. Помощник на Генчев ще бъде и Красимир Димитров, който и в момента е в Левски. Той е част от щаба на Николай Костов, който напуска сините с края на кампанията.