Бразилското крило на Левски Роналдо съвсем скоро ще стане футболист на руския Ростов. Двата клуба на практика договориха трансфера. Остава само 23-годишният футболист да премине задължителните медицински изследвания.

Ако всичко с тестовете е наред, то Роналдо ще подпише договор с руския клуб. Контрактът ще е за срок от 4 години и половина. 

Роналдо ще премине медицинските изследвания през този уикенд в Турция. Агентът на играча Жулио Цезар Гранха обяви пред руските медии, че клиентът му ще лети за южната ни съседка в събота.

 „През уикенда, в неделя Роналдо ще лети за Турция за медицинските прегледи. След преминаването им ще се пристъпи към подписването на договора, който ще е за 4 години и половина. Тогава Роналдо ще се присъедини към отбора на Ростов в Обединените арабски Емирства. Мисля, че в Абу Даби, където ще протече подготовката на отбора“, разясни пред Sportlive.bg топ мениджърът Джери Перейра.

„Аз и агентът на Роналдо - Жулио Цезар Гранха пък ще летим за Русия в понеделник. Той иска да се запознае на място с цялостната обстановка в бъдещия клуб на футболиста. Аз познавам добре като цяло условията в Русия, а сега и той ще може да добие представа за тях. Нормално е да знае на какво място отива клиентът му“, каза още той пред медията.