Лудогорец проявява сериозен интерес към централния защитник на Левски Ноа Сонко Сундберг, разбра „Тема Спорт“. Разградчани са склонни веднага да платят 500 хиляди евро за правата на футболиста. И дори са отправили такова намерение към ръководството на сините. 

От „Герена“ обаче са отклонили предложението. Сините са били категорични, че за подобна сума няма да се разделят с лидера в защитата си. От клуба биха се съгласили на трансфер, ако офертата бъде солидно завишена. 

Левски се надява да получи поне 750 хиляди евро за бранителя. А освен това да запази и 10 процента от правата при последващ трансфер на Сундберг. Интерес към играча не липсва. И затова от „Герена“ не мислят да се разделят с него преди последните дни на трансферния прозорец. 

Още повече, че на отбора на Николай Костов предстоят мачове и в Лигата на конференциите. Във втория квалификационен кръг Левски ще мери сили с Шкупи от Северна Македония.

Ноа Сонко Сундберг бе първото зимно попълнение на Левски за 2022 година. Той се разбра да подпише с клуба още през ноември 2021-а. Бранителят пристигна на „Георги Аспарухов“ като свободен агент, след като контрактът му с шведския Йостерсунд  бе приключил. 

По-късно играчът призна, че е имал предложение и от Ботев, като жълто-черните сториха същото. Офертата на пловдивчани е била по-добра финансово, но той е избрал да заиграе при Станимир Стилов. Ноа веднага се превърна в несменяем титуляр в състава на сините. 

Покрай него израсна и Хосе Кордоба, с когото изградиха добър тандем. 27-годишният Сундберг има общо 53 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 1 гол. Той е и национал на Гамбия, като за селекцията е изиграл 6 мача. Интересното е, че като юноша е защитавал цветовете на Швеция.