Четвъртият срещу третия от миналия сезон винаги трябва да бъде интересен мач, когато се срещат в първи кръг на новото първенство и от този сблъсък се очаква да бъде гвоздеят на този откриващ тур. Още повече че Левски, макар и с половин уста, декларира шампионската титла като цел, като друг е въпросът дали сините си вярват. ЦСКА 1948 обаче изрече това предстоящо преследване с цяло гърло, разликата е, че те си вярват, като друг е въпросът дали наистина те самите усещат дали имат достатъчно ресурс за това.

Сините може би слагат на масата шампионската титла като задължително придружаващо словосъчетание. При тях се казва и от куртоазия, и от кумова срама, както и от уважение към историята, традициите и не на последно място – не можеш да кажеш „квото – такова“.

Съперникът вече застана солидно на футболната карта, но е далеч от това да бъде някакъв столичен околовръстен Лудогорец. Тимът, трениращ на Царско село и домакинстващ в Бистрица, вероятно има някакви далечни идеи, видимо не се жалят сили и особено средства, финансовият диапазон обаче все още е далеч от това да се съберат футболисти, които евентуално да образуват солиден отбор. Може би спонсорът посредством своя личен информационен канал лека-полека ще вдига нивото на следващите професори, майстори и художници. Ще видим дали поредната лятна мащабна подборка на диаманти в ЦСКА 1948 ще заслужи да бъде показвана във витрина като колекция. Треньорът е непознат и от временен статут се сдоби с постоянен въпреки всички условности, които носи такъв вид ангажимент особено в този клуб.

Двата тима винаги правят интересни мачове, сега сините пак ще имат обичайното напрежение, пак в началото ще са сковани от стартовата треска, но имат като предимство освен всички компоненти, които съперникът няма как да притежава исторически, и неслучаен треньор. Който има удоволствието да наследи готов, сработен и научен отбор и от там насетне да го променя постепенно и с малки стъпчици по свой вкус. Анонсите от Костов са, че коренни промени няма да има, а поетапно ще размества някои елементи от машината със съответната настройка за различни функции. Нов Левски като кадри няма, като идеи – ще видим.

Преди сезона букмейкърите, които винаги имат правилна и вярна преценка, поставиха Левски и ЦСКА 1948 в двойка непосредствено след първото дуо Лудогорец и ЦСКА. Дали двете двойки ще вървят ръка за ръка още от първите кръгове? Дали днешните съперници на „Герена“ ще вървят ръка за ръка, като се въртят на трето и четвърто място, или ще се вкопчат в определените предварително като фаворити за титлата други два отбора? В прекия мач едва ли ще паднат някакви маски, една ли някакви карти ще бъдат сложени на масата, но ще си направим изводи дали обявената и от двата тима най-висока цел е постижима. Освен това Левски и ЦСКА 1948 се стягат и за първите си мачове в Лигата на конференциите, ясно е, че по-дълга е скамейката на тима от Бистрица, но това ще си проличи по-нататък. Сега двата тима ще искат всеки да сграбчи сутринта, за да може денят да си личи така, както на тях им се иска.

Материал на "Тема спорт"