Централният защитник на Левски Хосе Кордоба продължава да държи в шах спортно-техническия щаб на сините. Панамският бранител все още е измъчван от мускулна травма и е малко вероятно да бъде готов за игра в първия кръг от плейофите. Столичани стартират в тях с гостуване на третия в класирането ФК ЦСКА 1948 Сф в неделя. 

Мачът в Бистрица ще стартира в 20:00 часа. Вчера 21-годишният футболист направи бегови упражнения на „Герена“, след което се прибра в съблекалнята. Очаква се в петък да има повече яснота за състоянието му е много малко вероятно треньорът Елин Топузаков да го рискува в предстоящия двубой. 

Травмата на панамския национал се оказа упорита и той пропусна петте срещи на Левски под ръководството на новия наставник. Кордоба бе твърд титуляр при Станимир Стоилов и дори не бе пропускал двубой в първенството. Централният защитник изигра до момента през сезона 31 мача във всички турнири. Както е известно, бранителят е на крачка от трансфер в испанския Жирона. Представители на клуба от Ла Лига са пристигнали през миналата седмица в София, информира „Тема Спорт“. 

Те са провели разговори с шефовете на клуба за това при какви условия ще могат да се сдобият с правата на Кордоба. Каталунците са следили цяла пролет изявите на панамеца. А идването им в столицата е сериозен знак, че до сделка може да се стигне. През зимата защитникът не бе продаден за 2.5 милиона евро. Така че в момента Левски ще настоява за по-голяма сума.

От отсъствието на 21-годишния бранител се възползва Келиан ван дер Каап. Нидерландецът се представя на ниво в последните пет двубоя и заформи добро партньорство с Ноа Сонко Сундберг и Топузаков е спокоен за играта на тима си в защита.