Обратно в реалността. Това се случи с „Левски“ след визитата на „Черно море“. Загубата с 0:1 на „Тича“ спря серията от три поредни победи във всички турнири и припомни другото лице на „сините“. Непостоянството продължава да мъчи столичния гранд и под ръководството на Станимир Стоилов. Не само откъм резултати, но и игрово. Най-силно изразено е при гостуванията. Тогава „Левски“ се превръща в друг отбор. И докато срещу „Локомотив“ (София) имаше късмет и успя да осъществи обрат за 2:1, в морската столица челният удар с действителността бе болезнен.

На „Тича“ гостите отправиха първия си удар след повече от час игра. В най-слабия мач под ръководството на Стоилов „сините“ отново влязоха неуверено в срещата, както бе и срещу „железничарите“. И тогава, и сега те позволиха на своя съперник да установи контрол над мача и да осъществи безпроблемно домакински натиск. Срещу „червено-черните“ той бе подплатен и с ранно попадение, докато „моряците“ пропуснаха няколко добри положения. И все пак тимът на Илиан Илиев вкара веднага след почивката. Колективна грешка, за която вина носят и халфове, и защитници, доведе до красив гол на Родриго Енрике.

Неуспешен се оказа и експериментът с изваждането на Димитър Костадинов на крилото. Проектонациноналът на България зае поста, на който досега със статут на титуляр бе Здравко Димитров. Видимо нещата не се получиха, въпреки че бившият играч на „Септември“ бе използван на такава позиция и в „Царско село“ през пролетта. И опитните играчи на „сините“ изневериха на себе си. Част от тях могат да изгледат отново срещата след края на сезона, когато се чудят каква е причината да са със статут на ненужни на стадион „Георги Аспарухов“.

Разбира се, заслуженото трябва да се отдаде и на домакините. „Черно море“, съпътстван от редица кадрови проблеми, изигра силни 90 минути, пише "Труд". Илиев бе лишен от своя капитан Даниел Димов, който все още не е напълно възстановен, както и от титулярния вратар Георги Георгиев. Аут бяха още Патрик Андраде, Стефан Велев, Родриго Вилела. Все пак в последния момент бе вдигнат на крака Евгений Сердюк, който не спря да тормози „синята“ защита. Илиев изненада с избора на двама нападатели, един от които именно украинецът. И офанзивната му тактика даде резултат. За Илиев остава на дневен ред проблемът с непостоянството – силни мачове срещу водещите отбори и вяло представяне срещу останалите.