Левски и Роман Прохазка все още не са преговаряли за нов договор, разкри словашкият полузащитник на "сините" по време на пресконференция след лагера в Малта. Той е сред основните играчи на отбора в последните сезони и дори стана втори капитан след Божидар Митрев, но неговият договор изтича през лятото. 

"Имахме разговори и ще продължаваме. Засега не сме си казвали конкретни неща. Ще видим. Аз имам мотивация да играя в Левски и съм го казвал много пъти. Най-голямата ми цел е да вдигна трофей в Левски, което не ми се е случвало, така че съм силно мотивиран. Не сме говорили нещо конкретно, така че няма как да имаме и разминавания. Те казаха, че искат да подпиша, а аз казах окей", каза словашкият халф.

"Свършихме добра работа (на подготовката). Тренирахме здраво и това е добре за нас, защото имахме нужда от тежка подготовка. Не бива да оценявам новите, но на мен ми харесват. Те са тук, за да вдигнат класата на отбора и аз вярвам, че това ще се случи", добави той.

Относно въпрос за преговорите с Прохазка за нов договор, Роси отговори: "Този въпрос влиза и в сферата на икономиката. Аз мога да оценя само техническата част и тогава мога да кажа, че искам да остане в Левски. Той го заслужава. Аз обаче не съм президент, а треньор".