През лятото Левски успя да привлече петима нови иг­рачи. Сините подписаха с вратаря Иван Чворович, централните защитници Ди­митър Пиргов и Симон Санд­берг, крилото Хеан Деса и нападателят Антонио Аниете. С тях обаче селекцията няма да приключи, пише "Тема Спорт". Очаква се до края на август на стадион "Георги Аспарухов" да акос­тират още футболисти. Же­ланието на треньора Люпко Петрович е да бъдат взети и един нападател и халф.

На "Герена" вече увеличиха бюджета за заплати. Възмож­но е да бъдат отпуснати и още средства за трансфери с оглед на задаващата се смяна на собствеността на клуба. Роденият в Габрово бизнес­мен Михаил Михайлов ще се сдобие с голям пакет акции на Левски. Предстоят рока­ди и в ръководството - твърди се, че легендата Нас­ко Сираков ще бъде обявен за президент на сините. Очаква се това да се случи на Общото събрание на акционерите в края на месец август.

В момента на "Георги Ас­парухов" водят преговори с камерунеца Джъстин Менголо за разтрогване на догово­ра. Той се оказа ненужен на Люпко Петрович и тренира отделно от първия отбор. Менголо пристигна в Левски в началото на 2016 година ка­то свободен агент. През про­летта Джъстин често си навличаше гнева и на пре­дишния наставник Стойчо Стоев, защото не изпълнява­ше тактическите му указа­ния. Освен това Менголо бе преследван и от контузии. Затова изигра само в мача за Левски. В тях той не успя да отбележи гол.