Левски продължава да удря на камък в опитите да се раздели с Джъстин Менголо.

Двете страни повече от три седмици водят преговори за прекратяването на договора на играча, но засега напредък няма. 23-годишният нападател все още упорства и не отстъпва в исканията си.

Той държи да получи шестмесечни възнаграждения, за да напусне „Герена". Според информация на "Тема Спорт" това се равнява на около 100 хиляди лева.

От ръководството на сините в никакъв случай не биха извадили подобна сума. Шефовете искат да разкарат камерунеца, като му преведат най-много две или три заплати.

Менголо бе привлечен на „Герена" през зимната пауза от вече бившия спортен директор Георги Иванов и освободения треньор Стойчо Стоев.

Играчът пристигна без трансферна сума, но въпреки това имаше известни проблеми с бившия му тим Университатя Клуж. В по-късен етап от сезона се оказа, че единият крак на играча е по-къс от другия.

Заради различни контузии общо през пролетния дял от шампионата Менголо записа 6 срещи, в които остана едва 177 минути на терена! В момента Джъстин се готви самостоятелно на "Герена".

Проблемите с камерунеца рефлектират и върху входящите трансфери на сините и работата на назначения наскоро за генерален мениджър Андрей Желязков. Заради Менголо столичани не могат да привлекат Жуниор Мапуку. Бившият нападател на Берое е свободен агент и е готов да заиграе на „Герена", като вече е отклонил няколко предложения.

На този етап обаче шансовете той да пристигне в Левски са 40 на 60 във вреда на сините. Другата причина селекцията да се бави е липсата на свежи пари в клуба. Не е тайна, че треньорът Люпко Петрович иска да бъдат взети защитник и офанзивен футболист, който може да действа на фланга и като нападател.

Засега развитие около трансферите няма, което сериозно е изнервило специалиста. До момента новите в отбора са Иван Чворович, Димитър Пиргов, Хеан Деса и Антонио Аниете.