Ръководството, треньорският щаб, футболистите и привържениците на ПФК Левски отбелязаха 102 години от създаването на клуба.

На паметната плоча пред 22 СОУ в столицата, където преди повече от век е бил създаден "синия" отбор, бяха поднесени венци и цветя.

Събитието уважиха председателят на УС Иво Тонев, спортният директор Георги Иванов, изпълнителният директор Константин Баждеков и директорите на двете школи на "сините" Даниел Боримиров, Станислав Ангелов и целият треньорски щаб начело с Люпко Петрович.

Венец от името на футболния тим поставиха Георги Костадинов и Радослав Цонев, а капитанът Веселин Минев, както и Тонев, Иванов, Баждеков и Боримиров, поднесоха цветя.

"Радвам се, че отчитаме такъв празник на тази дата в един от най-хубавите български празници - 24 май. Левски е на 102 години и можем да се гордеем с това. Събрали сме се да почетем нашите създатели, на клуба, на идеята Левски, която толкова години вече съществува и продължава да се почита и още много векове ще бъде почитана. Толкова хора се събират тук без никаква организация със своето чувство и любов към този велик клуб. Щастлив съм, че продължаваме традициите и се надявам, че ще ги продължаваме и за в бъдеще", заяви Баждеков.

"Феновете трябва винаги да очакват, че Левски ще се бори за най-призовите места, за това да покаже достойно представяне във всички турнири, в които участва, да защити фланелката и идеята, която днес почитаме. Надявам се всеки да се подготви психически и духовно, за да зарадваме хората, които обичат Левски. Надявам се всеки си е направил изводи и преоценка за своята работа досега от юли месец, когато ще започне новия сезон, да покажем едно ново лице", каза още той.