Едно от зимните попълнения на Левски – Венцислав Христов, заяви, че иска да развали прокобата с нападателите на "сините" от последните години и да остави диря на "Герена".

След продажбата на Гара Дембеле във Фрайбург, през 26-кратните шампиони минаха една дузина остриета, но нито едно не успя да остави трайна следа. Христов започна престоя си в Левски добре и вкара гола за 1:1 с Локомотив в Пловдив.

Той се разписа и при победата с 3:1 над Пирин и се отчете с асистенции към Мигел Бедоя и Франсис Нар, благодарение на което беше избран за играч №1 на изминалия кръг в "А" група.

"Мога да кажа, че след този успех настроението се подобри, когато един отбор не побеждава настроението не е добро. Вярвам, че с течение на мачовете ще подобряваме играта си и така и напрежението в клуба ще е по-малко. Важно е да вкарвам и да подавам за головете, за да мога да нося точки за отбора", каза той при получаването на награ.  

"От години гледам Левски и доста нападатели се сменят, трудно е да се задържиш в този отбор, надявам се да съм здрав, да покаже добри игри и да остана по-дълго в отбора. Искам да остана в Левски. Целта ми е да оставя следа в клуба", добави националът.

Христов говори и за предстоящото гостуване на Славия. Единственото столично дерби в "А" група ще се играе в събота от 14:00 часа на стадиона в квартал "Овча купел" и може да се проследи на живо по Gol.bg.

"Подготвяме се за мача със Славия, те са доста добър отбор. Преди Нова година тренирах с тях, работи се професионално в клуба, имат млади и талантливи момчета. Със сигурност ще ни бъде доста трудно, но смятам, че ще се представим добре и ще победим", заяви Христов, след което разкри, че се е притеснявал как ще го приемат феновете на Левски при подписването на договора.

Известно, е че нападателят е фен на вечния съперник ЦСКА. "В началото малко се притеснявах как ще ме приемат в Левски, с игрите си до момента и занапред ще продължа да правя добро впечатление. Мисля, че феновете стоят зад нас на 100 процента. С добрите си игри, не само ще се боря да се върна в националния отбор, а да съм титуляр в редиците на Ивайло Петев", завърши Христов.  

 

Венци Христов бе награден за играч на 25 кръгhttps://www.youtube.com/watch?v=-5-0mdMMpYA#ЛЕВСКИТВ

Публикувахте от ПФК Левски / PFC Levski в 16 март 2016 г.