В Левски са наясно, че евентуалното спечелване на Купата на България ще означава финансово стабилизиране на клуба не само заради приходите от евроучастие, но и заради новите спонсори, които ще влязат на Герена, пише "7 дни спорт".

Както е известно, до края на сезона генерален спонсор на "сините", чието лого седи на екипите на първия отбор, се води застрахователна компания.

Спечелят ли купата обаче, левскарите ще имат нов, много сериозен спонсор. Става въпрос за телекомуникационен гигант. Представители на фирмата са присъствали на полуфинала реванш между Левски и Лудогорец на Герена, за да наблюдават евентуалната си бъдеща инвестиция.

Освен от победата и сърцатата игра на "сините" служителите на компанията са останали очаровани и от подкрепата, която публиката оказа на своите любимци.

Феновете помагат изключително много на клуба и чрез кампанията "Левски е твой", което допълнително е накарало представителите да се замислят какви ще са дивидентите и за тяхната компания при сключването на евентуална рекламна сделка със "синия" клуб. Ако Владо Гаджев и компания победят Черно море на финала за купата на 28 май, то подписването на договор с телекомуникационния гигант ще стане факт почти 100%.

Пречка пред евентуалното влизане може да се окаже фактът, че компанията е поканена за генерален спонсор и на мъжкия ни национален отбор по волейбол, на който предстои участие в Световната лига и европейско първенство.

От Герена неколкократно обявиха, че се водят разговори с доста фирми, които могат да влязат като евентуален нов генерален спонсор. Припомняме, че в началото на годината гръцка фирма бе готова да започне да налива сериозни пари в Левски, но сделката пропадна.