Един от най-близките приятели на Неймар ще спасява Левски, гръмна вестник "Труд". Става дума за Живанилдо Пулгаш да Силва, наричан Жива.

Реализаторът ще навърши 22 години на 3 януари. Той има 31 мача и 5 гола за Сантош, където направи име самият Неймар.

В Бразилия намират куп прилики между двамата нападатели и дори наричат Жива "новия Неймар". Въпреки ранното избухване обаче, през тази година младокът бележи застой в развитието си и затова може да се озове на "Герена".

Той ще бъде поканен директно да подпише договор, без да кара проби. Високият 188 см голаджия не е тежък център и притежава отлична техника. Той предпочита да атакува отляво и да навлиза към центъра.

Двамата с Неймар се сприятеляват през пролетта на 2013 година, когато играят заедно в атаката на Сантош в първенството на щата Сао Пауло. Жива записва 10 мача (8 титулярни) с 2 гола, а Неймар - 18 двубоя и 12 попадения.

През 2014 година обаче Жива рядко се появява на терена. Записва по 2 мача в шампионата и за купата, без гол. Не е играл от 1 август. Контрактът на Жива с клуба на Пеле изтича в края на декември и той ще стане свободен агент.

Агентите на кариоката искат договор за 6 месеца. Целта е Левски да бъде използван като трамплин за бъдещ трансфер в по-силен клуб.

Интересното е, че през 2013 година Барселона хвърля око на Жива и дори плаща известна сума, за да има "първа опция" за трансфер.