Бившият футболист и треньор на Левски Кирил Ивков похвали сериозно моментното състояние на "сините".

Ивков обаче се изказа критично към финансовото положение на клуба и обяви, че не е привърженик на работата на парче.

Легендата на Левски се надява безпаричието да не развали хубавото в този отбор. Ивков се изказа положително и за Георги Иванов-Гонзо, който дърба в момента конците в Левски.

Бившият футболист заяви още, че лятната подготовка на "сините" е била тотално сбъркана и логично са дошли негативните резултати в началото на сезона.

„Имаме поводи за позитивизъм. Притеснява ме единствено безпаричието. Само то може да обърка плановете, ще си тръгнат футболистите и хем няма да могат да помогнат за пролетта, хем ще трябва да им плащаме".

"Това е големият проблем, на който трябва да се търси решение. Дано безпаричието не развали хубавото в този отбор. Добре е и прави чест на футболистите, че не мрънкат за пари. Най-голяма обаче е ролята на Георги Иванов".

"Той държи нещата в свои ръце, но не знам обаче докога ще издържи. Той е в основата тези футболисти да играят и да мислят за футбол. Оглеждам се насам-натам да видя кой е съживил отбора, но е ясно – Гонзо е".

"Ако трябва да бъдем честни - този тим не проведе никаква подготовка. Добре, че дойде той да оправи нещата. Според мен клатушкането и слабата игра се дължаха най-вече на това, че отборът не бе подготвен добре", заяви Ивков пред "Тема спорт".