Реал Сосиедад - Барселона, двубой от 17-ия кръг в испанската Ла Лига, стадион: "Аноета", начало: 17:00 часа българско време.

 

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Тодибо, Суарес, Нето, Ленгле, Гризман, Алба, Аленя, Роберто, Де Йонг, Видал, Юмтити, Перес, Фати

 

Прогноза на Gol.bg:

Разликата между двата отбора в класирането е седем точки в полза на каталунците, при това с мач в аванс. Преди седмица, Реал Сосиедад се издъни в гостуването си на Валядолид и въпреки че отправи цели 16 удара, не успя да отбележи гол и двубоя завърши с равенство 0:0.

Преди това победи като домакин Ейбар с 4:1. Все пак има какво да се желае още от отбора, който можеше да бъде една идея по-постоянен в изявите си. Като домакин е с баланс от 4 победи, 1 равенство и 2 загуби дотук. 

Вкъщи по-рано през сезона победи Атлетико Мадрид с 2:0, но допусна загуби от отборите на Хетафе и Леванте. Реал Сосиедад няма да може да разчита на наказания защитник Робин Ле Норманд, докато в лазарета на тима са Ияраменди, Пардо и Зурутуза.

Барселона продължава да е лидер, но с равни точки с Реал Мадрид на върха в класирането. Показва добре форма напоследък и е в серия от шест поредни победи във всички турнири. Във вторник победи и Интер като гост в Шампионската Лига, въпреки че заложи на по-експериментален състав и мачът бе без значение за отбора. 

Иначе при последната си визита в първенството успя да излъже Атлетико Мадрид с 1:0. От началото на сезона каталунците имат три загуби, а и трите бяха като гост срещу по-непретенциозни противници. 

В последния кръг очаквано победиха Майорка у дома с 5:2 и остават най-резултатния отбор в шампионата с 41 вкарани гола за 15 кръга. В лагера на Барса няма наказани, но с травми са Жорди Алба, Нелсон Семедо, Артур и Усман Дембеле.

Мачовете между Реал Сосиедад и Барселона на "Аноета" винаги са били вълнуващи и равностойни. В последните години Барселона постигна три поредни победи във визитите си в Сан Себастиан, но преди това нямаше успех в осем поредни гостувания. Този сезон Реал Сосиедад играе по-добър футбол в сравнение с предишни години и може да създаде главоболия на шампионите.

Прогноза: Реал Сосиедад - Барселона 2:2