Наставникът на Барселона Луис Енрике призова критиците на отбора да не правят прибързани изводи още на старта на лятната подготовка. Както е известно, снощи каталунците победиха Рекреативо само с 1:0.

"Всички играчи от първия и втория отбор на Барса се представиха добре, те се отнесоха по сериозен начин към мача", заяви Луис Енрике, цитиран в официалната страница на клуба в интернет.

"Но все още е рано да се правят изводи. Твърде рано е. Няма да говоря за конкретни футболисти. Анализите ще се правят след като сме изиграли няколко мача."

"Би било грешно да говоря за отделни футболисти на този етап. Това е една нетипична подготовка, но пък така получаваме възможност да се вгледаме в резервните футболисти."

"Афелай се намира в различна ситуация, в сравнение с останалите. Харесва ми неговият подход. Той може да играе на различни позиции. Може да остане при нас, но може и да си тръгне. Но към момента е част от Барса."

"Снощният мач беше добре за физическото ни състояние след работата, която свършихме през първата седмица. Трансферите? По тях работи Андони Субисарета. Преговорите трябва да се водят тайно", каза още Луис Енрике.