Реал Мадрид започва разследване за идентифициране на извършител за който се предполага, че е отправил расистки обиди срещу Ламин Ямал по време на "Ел Класико". "Кралският клуб" претърпя първото си поражение за сезона в събота вечер, губейки с 4-0 срещу основния съперник Барселона в първото "Ел Класико" от кампанията на "Бернабеу".

Ямал стана най-младият голмайстор в историята на "Класико", но се твърди, че е бил обект на расистки обиди от трибуните по време на мача. От столичния клуб вече публикува изявление, в което се осъжда расовата злоупотреба и разкрива, че е започнало разследване.

„Реал Мадрид категорично осъжда всеки тип поведение, включващо расизъм, ксенофобия или насилие във футбола и спорта, и дълбоко съжалява за обидите, изречени от няколко фенове снощи в един от ъглите на стадиона“, се споделя в изявление на клуба.

„Реал Мадрид започва разследване, за да открие и идентифицира извършителите на тези достойни за съжаление и презрени обиди, за да приеме подходящите дисциплинарни и съдебни мерки.“