Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик каза, че убедителната победа с 4:1 срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига ще повиши много увереността на играчите преди дългоочакваното Ел Класико срещу големия съперник Реал Мадрид в събота.

Бившият наставник на "баварците" добави, че е доволен, че е помогнал на Барселона да сложи край на почти десетилетие без успех срещу германския отбор в най-големия им тест за сезона досега и че неговият тим е готов да пътува до испанската столица и да се изправи срещу Реал.

"Тази победа е невероятна. Байерн е прекрасен отбор с фантастични футболисти, които знаят как да играят много добре. И разбира се, ако спечелите такъв мач, трябва да празнувате. Тази победа ни дава увереността да вярваме в способностите си за двубоя, който предстои в събота", каза Флик след срещата.

"С нивото, което нашият отбор показва, може да постигнем страхотни неща. Играхме много смело и затова съм много щастлив. Тимът иска да се учи и ние ще се поучим от нещата, които не сме направили добре. Имаме един ден по-малко от Реал Мадрид, за да се подготвим за Ел Класико, но всички искат да играят в този мач. Ще се подготвим добре и ще бъдем готови", допълни той.

Статистиката в мачовете между двата отбора остава изцяло в полза на Байерн. Баварците са загубили само три от общо 16 двубоя срещу този съперник, като спечелиха всеки от предишните шест. Тази серия включва и историческия триумф с 8:2 през 2020 година под ръководството именно на Флик.

Невероятната победа на "каталунците" беше постигната благодарение на капитана Рафиня, който отбеляза хеттрик. Треньорът похвали нападателя не само за още едно изключително представяне, но и за лидерския му стил.

"Рафиня е добър пример за това как един играч може да повлияе на един цял отбор. Той винаги има добро отношение на тренировки и на мачове. Той е много важен за нас, също и заради контраатакуващия натиск, който оказва. А също и заради начина, по който се подготвя да отбележи. Той има добра динамика с топката и изигра невероятен двубой. Неговата динамика в нападение и защита и добрата му техника са нещо специално. Никога не съм имал играч като него и той ни помага много", коментира Флик.