Полузащитникът на Барселона Гави не скри след успеха на каталунците с 5:1 над Севиля, че е развълнуван да се върне на терена, след като скъса предната кръстна връзка преди 11 месеца.

20-годишният футболист претърпя операция, след като получи контузията при победата на националния отбор на Испания на Грузия в квалификациите за Евро 2024 през миналата година и пропусна остатъка от сезона, заедно с триумфа на Испания на Европейското първенство.

Гави влезе като резерва в последните минути на домакинството срещу Севиля, получавайки овациите на публиката на олимпийския стадион в Барселона.

"Много съм щастлив, че се завърнах в състава. Мечтаех за този момент от месеци и съм благодарен на всички, защото ме улесниха много", каза емоционалният Гави пред телевизия Movistar Plus.

"Най-лошото нещо беше да не играя със съотборниците си. Да гледаш отбора отвън е много трудно и ти дава различна гледна точка. Научаваш се, че трябва да се наслаждаваш на всеки момент и да цениш всичко", заяви още Гави и добави:

"Наистина съм много щастлив, че днес съм тук възстановен. Това е моят живот и това, което съм правил през целия си живот и много ми липсваше. Когато видиш всички фенове и съотборници, които да ти покажат, че те обичат и ценят, се чувстваш голям късметлия."

Футболистите на Барселона приемат Байерн Мюнхен в Шампионската лига в сряда, преди да отпътуват за испанската столица, за да се изправят срещу големия си съперник Реал Мадрид в дербито на Ла Лига в събота.