Шефовете на Севиля отказаха традиционната среща с ръководството на Барселона преди мача между двата отбора от Примера дивисион.

Отборите ще се срещнат в десетия кръг от шампионата на 20 септември. Вестник Мундо Депортиво пише, че президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо Караско и други членове на ръководството на клуба от областта Андалусия са отказали традиционния общ обяд с шефовете на Барса и няма да присъстват в ложата по време на мача на олимпийския стадион.

Ръководството на Севиля обясни решението си с намесата на Барселона в случая "Негрейра". През миналия сезон клубът направи същото, след което Барселона обяви за "разрив на отношенията" със Севиля.

В самия край на месец май ръководството на Барса беше оправдано след обвинения за подкупи при плащания на бившия вицепрезидент на техническата комисия на съдиите Хосе Мария Енрикес Негрейра. Ла Лига и Реал Мадрид се противопоставиха на жалбите, подадени от каталунците по време на производството. Преди това съдът счете плащането на 7,7 милиона евро към Негрейра от Барселона между 2001 и 2018 година за престъпление.