Барселона представи плакат, посветен на 125-годишнината от основаването на клуба. Автор на творбата е художникът Микел Барсело. 

Платното изобразява футболист в екип на "синьо-червените", в чиято фигура може да се видят човешки силуети в движение и изображения на различни растения и животни, включително морски, които могат да бъдат свързани с футбола.

Възпоменателни плакати в чест на годишнините на Барселона, създадени от художници, се появяват веднъж на всеки 25 години - предишните подобни афиши са посветени на 25-ата, 50-ата, 75-ата и 100-ата годишнина от основаването на клуба.

Плакатът беше представен официално в първия епизод на месечния видео подкаст на Барселона. Представянето му отбеляза началото на мащабни събития за честване на 125-ата годишнина на каталунците.

От 24 октомври Барса ще започне конкурс за избор на химн в чест на 125-ата годишнина от основаването си. На 29 ноември ще се състои голям концерт в операта Лисеу в чест на годишнината на клуба. За ноември е предвидена и специална томбола, чието теглене е насрочено за 30 ноември.

Футболен клуб Барселона е основан на 29 ноември 1899 година.