Бившият защитник на Барселона Сержиньо Дест твърди, че не чувства, че е имал необходимите възможности по време на престоя си в каталунския гранд под ръководството на бившия треньор на отбора Шави Ернандес.

Специалистът не е бил честен с него по време на разговорите относно бъдещето му в клуба, смята американският национал.

Дест се присъедини към Барселона през 2020 година, а през изминалото лято премина с постоянен договор в нидерландския ПСВ Айндховен като свободен агент. Преди това американският футболист имаше престои под наем в Милан и ПСВ Айндховен.

"Не мисля, че той беше честен с мен", коментира Сержиньо Дест пред испанския вестник "Спорт" по повод Шави.

"Имахме няколко разговора, в които той ми каза едно нещо, но после се усъмних дали това наистина е вярно. През лятото, преди да отида на почивка, той ми каза, че разчита на мен и да не чета вестници. Веднага щом се върнах той ми заяви, че трябва да напусна отбора", обясни Дест.

"Не бих казал, че съжалявам за времето си в Барселона, защото в крайна сметка това не беше нещо, което зависи от мен. Но не усещам и да съм получил необходимите шансове при Шави. Чувствам, че бях ограничаван и не бях себе си. Исках да се присъединявам към атаките, защото имам качества, но той ми каза да не го правя. Все пак опитът, който натрупах беше страхотен. Винаги ще нося Барселона в сърцето си, но е жалко, че нещата приключиха по този начин, защото смятах, че все още имам с какво да бъда полезен на клуба. Когато, обаче, пристигне нов треньор и има свои идеи, не можеш да ги промениш", допълни Сержиньо Дест.

Американският национал все още не е записал мач през настоящия сезон, защото продължава възстановяването си от контузия на коляното, получена по-рано тази година.