Барселона обяви резултатите от годишните си отчети миналата седмица, отчитайки загуби от над 90 милиона евро за годината, "Блаугранас" ще дадат своите сметки на членовете за гласуване следващата събота.

Каталунският гранд също изпрати документ от 90 страници до членовете, обясняващ финансовите си резултати преди общото събрание, така че да са напълно информирани за протичащите в клуба събития. Документът включва подробности, че Серхио Агуеро съди клуба за 3 милиона евро неизплатени заплати, докато агентите на Усман Дембеле също твърдят, че клубът им дължи 10 милиона евро за трансфера на френското крило в Пари Сен Жермен през 2023 г.

Най-интересното е, че сметките разкриват „таен трансфер“ на Барселона. Клубът е похарчил 1,7 милиона евро за играч, който все още не е обявен, и се предполага, че това ее сенегалската звезда Ибрахим Диара. 17-годишният талант трябва да се премести в Барселона в началото на 2025 г., като се присъедини към втория отбор на Барса, след като стане пълнолетен.

В момента той играе за Academie Africa Foot, а привлече вниманието на Барселона на Световното първенство до 17 години миналата година. Говореше се, че Барселона е уредила сделка за Диара преди, но досега не се споменаваше за трансферна сума. Каталунците привлякоха и ганайския ляв бек Дейвид Одуро през последните месеци от Акра Лайънс и сега гледат към малийския талант Мбайе Кулибали.