От Барселона са хвърлили око на нападателя на Марсилия Мейсън Грийнууд, който според вестник „Сън“, е цел №1 на каталунците през следващото лято. 

Англичанинът, който бе низвергнат от Манчестър Юнайтед заради изцепките си извън терена, вкара 5 гола в първите си 6 мача за Олимпик и започна отлично кариерата си във Франция. 

Според изданието скаути на Барса са гледали 4 от мачовете на Грийнууд до момента и според изданието са готови да платят доста солидна сума за него – около 72 милиона евро. Това е почти три пъти повече, отколкото Марсилия даде за играча през това лято. 

Нападателят има опит от Ла Лига след престоя си в Хетафе и каталунците са стигнали до извода, че той ще бъде още по-добър, ако облече техния екип, така че е един от приоритетите на клуба за следващата кампания. 

Конкуренция на Барса обаче се очаква да дойде от ПСЖ, а и според източник близък до играча той би предпочел да остане във Франция за дълго време, така че каталунците ще трябва да бъдат доста убедителни в стремежа да го привлекат.