Отборът на Барселона трябва да се опре на опита си, за да успее да преодолее кадровата криза, в която се намира. Това каза старши треньорът на каталунците Ханзи Флик преди гостуването на Осасуна в събота в мач от поредния кръг в Ла Лига. 

Барселона спечели първите си седем мача в първенството, като вкара 23 гола и допусна само пет, но отборът изгуби Марк-Андре тер Щеген, Дани Олмо, Гави, Френки де Йонг, Роналд Араухо, Фермин Лопес и Андреас Кристенсен заради контузии, а под въпрос е Иниго Мартинес, който се нарани при успеха над Хетафе в сряда.

"Играчите са подготвени много добре и тренират с много голяма страст. Но всички опира до това да покажат опита, с който разполагат. Ротациите в тима са неизбежни заради проблемите, които имаме", каза Флик на пресконференцията преди мача.

Той посочи, че много важна роля за това ще трябва да изиграят лидерите на терена и в съблекалнята Роберт Левандовски и Рафиня.

Флик призна, че Френки де Йонг и Гави са в добра форма и скоро ще се завърнат в игра.

С победа над Осасуна в събота Барселона ще изравни най-добрия си старт от сезон 2013/14, когато под ръководството на Тата Мартино също тръгна с осем поредни успеха в Ла Лига.

"Винаги е хубаво да печелиш, но ние не мислим за рекордите. От 11 точки, които е спечелил отборът на Осасуна, десет са дошли у дома. Тълпата на техния стадион им оказва голяма помощ, но аз харесвам такава атмосфера", завърши германският специалист.