Барселона постигна седмата си поредна победа в Ла Лига този сезон - 1:0 над гостуващия Хетафе. Този път каталунците имаха трудности с това да решат по-рано мача си, като Роберт Левандовски вкара единствения гол в 19-та минута, а отново полякът, заедно с Рафиня, Ламин Ямал и Ерик Гария направиха пропуски, с които можеха да си направят вечерта по-лека. В добавеното време на срещата пък резервата за гостите Борха Майорал можеше да открадне победата на Барса, но пропусна от чиста позиция. 

Въпреки това тимът на Ханзи Флик продължи 100-процентовата си успеваемост в първенството и води на върха в класирането с пълен актив от 21 точки. Следват Реал Мадрид със 17, Атлетик Билбао с 13 и Атлетико Мадрид с 12 и мач по-малко. Хетафе е на предпоследното 19-то място с едва 4 точки и все още без нито една победа от началото на сезона.

Барселона започна добре срещата и контролираше нещата, но още в 8-та минута гостите можеха да поведат в резултата. Алекс Ухия се възползва от грешка в защитата на каталунците и центрира от лявото крило, а Карлес Перес засече топката от движение. Иняки Пеня обаче беше добре позициониран и закова топката точно над голлинията.

Постепенно каталунците натикаха противника в собствената му половина и в 19-та минута реализираха. Жул Кунде проби по дясното крило и центрира прострелно. Вратарят на Хетафе Давид Сория не се намеси добре и позволи топката да мине между ръцете му, след което Роберт Левандовски нямаше проблеми да реализира пред опразнената врата 7-мия си гол за сезона.

Малко след това Лева вкара още веднъж след подаване на Ямал, но беше в положение на засада. Последваха пропуски на Рафиня, Левандовски и Ямал и така на почивката Барселона имаше само гол аванс.

През второто полувреме каталунците продължиха да контролират играта и в 58-та минута като по чудо не вкараха втори гол. Ламин Ямал направи един от специалитетите си - фалцов удар от границата на наказателното поле. Топката летеше под гредата, но Давид Сория направи невероятно спасяване.

Малко след това вратарят на Хетафе спаси и шут на Рафиня от пряк свободен удар. След последвалия корнер е получи разбъркване в наказателното поле на гостите и топката беше отклонена към Ламин Ямал, който дебнеше на около 20 метра от вратата. Младокът стреля силно, но имаше нещастието да види как топката облизва напречната греда.

В 78-та минута и Ерик Гарсия направи сериозен пропуск. След разбъркване в наказателното поле на Хетафе юношата на каталунците получи топката като на тепсия на метри от вратата. Гария обаче не успя да намери очертанията на вратата. В 82-та минута пропуск направи и Рафиня. Капитанът на Барса беше намерен с хубаво центриране от Кунде от фланга, но от чиста позиция не успя да насочи с глава топката във вратата.

В заключителните минути Хетафе имаше две много опасни контраатаки, но защитата на Барселона някак се справи със ситуациите и дори не позволи удар към вратата на Иняки Пеня. В добавеното време на срещата Борха Майорал беше намерен зад защитата на Барса след центриране от дясното крило. Таранът обаче не успя да засече топката на метри от вратата. 

Барселона - Хетафе 1:0

1:0 Роберт Левандовски 19’

Барселона: Пеня; Кунде, Кубарси (88 - Форт), Мартинес, Балде (87 - Мартин); Ерик Гарсия, Касадо; Ямал, Торе (63 - Феран), Рафиня; Левандовски (77 - Педри)

Хетафе: Сория; Иглесиас, Берокал, Алдерете (63 - Кейта), Джене (87 - Рико); Перес, Де Сантиаго (63 - Арамбари), Мийя, Ухия; Уче (80 - Йозгюр), Аленя (63 - Майорал)