Барселона има пълно доверие в резервния вратар Иняки Пеня, който ще замести контузения титулярен страж Марк-Андре тер Щеген, който вероятно ще пропусне целия сезон заради получената сериозна травма на коляното, заяви старши треньорът на каталунския гранд Ханзи Флик.

Той обаче добави, че в клуба ще бъдат проведени разговори относно ситуацията, а испански медии предполагат, че е възможно привличането на вратаря Кейлор Навас, който в момента е без договор.

"Иняки е абсолютен професионалист. Той тренира много здраво за тази възможност. За втори вратар винаги е трудно да останеш концентриран, но от това, което виждам, той винаги е концентриран и е абсолютно готов за игра", каза Флик по повод 25-годишния футболист.

"Имаме вяра в него, но също ще видим как ще се справяме. Ще говорим по темата по-късно. Но не сме под напрежение, защото наистина имаме доверие на Иняки", добави германският наставник на Барселона.

Пеня всъщност е единственият друг вратар, освен Тер Щеген, в първия отбор, така че Ханзи Флик със сигурност ще обсъди ситуацията със спортния директор Деко.

Опциите са включване на вратар от школата на клуба или първо провличане на нов страж като Навас или Войчех Шчесни.

Барселона може да решат да изчакат и до януарския трансферен прозорец, за да подпишат с вратар с перспектива за бъдещето, пише местният вестник "Ас", тъй като остава въпросителната на какво ниво ще се завърне Марк-Андре тер Щеген след контузията.