Барселона може да има проблеми при неделното си гостуване на Виляреал в неделя заради контузените футболисти, но треньорът на "синьо-червените" Ханзи Флик е уверен, че неговите възпитаници могат да спечелят срещу "жълтите" и да запазят пълния си актив от точки на върха в Примера дивисион.

"Когато започнахме сезона, беше ясно и казах, че няма да има никакви извинения. Ще успеем да водим играта, въпреки че ще внимаваме с някои футболисти, които са доста уморени. Утре ще се справим с това, въпреки че съм сигурен, че тези, които влизат в игра, ще бъдат готови на 100 процента. Медицинският екип ни помага и ние полагаме специални грижи за (Пау) Кубарси, който се възстановява", заяви Флик, цитиран от медиите в събота.

Каталунците вече бяха без новото си попълнение Дани Олмо, който е извън терените за период до пет седмици заради контузия, както и останалите халфове Гави, Френки де Йонг и Марк Бернал, както и защитниците Роналд Араухо и Андреас Кристенсен.

Барселона направи силно начало на сезона в Ла Лига под ръководството на германеца Флик, с петте си последователни успеха. Виляреал е на четвърто място в класирането с три победи и две равенства.

"Имаме страхотен екип и го показахме. Всеки сезон е едно и също, има седмици, когато губиш няколко футболисти, но като треньор това е нещо, което трябва да приемеш. Сега трябва да се съсредоточим върху тези състезатели, които са на наше разположение, за да ги подготвим за следващия мач", допълни Флик.

Снимка: БГНЕС