Капитанът на Барселона Марк-Андре тер Щеген си навлече критики с представянето си в двубоя срещу Монако от първия кръг в Шампионската лига, завършил със загуба с 1:2 за каталунците. Мнозина привърженици на Барселона обвиниха именно вратаря за червения картон на защитника Ерик Гарсия още в десетата минута на двубоя.

Тер Щеген обясни, че се чувства зле заради изгонването на съотборника му.

"Не се разбрахме добре в тази ситуация. Чувствам се зле за Ерик, тъй като случилото се не беше приятно за него. А и играхме 80 минути с човек по-малко. Не се разбрахме", заяви германският вратар на Барселона с обяснението, че и двамата имат вина.

"Това не бива да се случва, но е част от футбола. Загубата ни наранява, защото дори с 10 човека показахме нашето лице и опитахме да вземем поне точка", коментира още Марк-Андре тер Стеген пред испанският вестник "Мундо Депортиво"

"Знаехме, че ще ни пресират. Искахме да сме компактни и вложихме много усилия, за да се справим добре до един момент, но те отбелязаха втори гол. Не го заслужавахме. Оставаме с горчив вкус, защото не успяхме да спечелим точки", добави той.

Снимка: БГНЕС