Треньорът на Барселона Ханзи Флик заяви, че не е притеснен от представянето на отбора си, въпреки поражението с 1:2 при гостуването на Монако в първия кръг от Шампионската лига.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство, след като защитникът Ерик Гарсия получи директен червен картон и напусна игра само 10 минути след началото на срещата.

Флик остана позитивен след загубата и призова футболистите да насочат внимание към двубоите, които предстоят.

"След червения картон (на Гарсия) играта се промени тотално, но виждам положителните страни. Опитахме се да се защитаваме като отбор и да атакуваме като отбор. Имахме шансове, но те заслужаваха да спечелят", призна Ханзи Флик, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Казах на отбора да вдигне глава, защото футболистите са разочаровани, но трябва да се съсредоточим върху предстоящото в неделя (мач от Ла Лига срещу Виляреал). Време е да се възстановим. Надявам се играчите да се върнат готови с много енергия. Имаме играчи, които дадоха повече от 100 процента от себе си. Всеки футболист се опита да даде най-доброто от себе си в тази ситуация. Наистина се гордея с този отбор, но трябва да приемем днешната загуба", коментира още германския специалист, за когото това беше първа загуба в груповата фаза на турнира.

Флик отрече твърдението, че каталунският гранд има затруднения в най-престижния европейски клубен турнир и увери, че е оптимист за шансовете на тима в Шампионската лига, която за последно спечели през 2015 година.

"Ситуацията с червения картон промени нашия план, но трябва да го приемем - случва се", каза още бившият старши треньор на Байерн Мюнхен.

"Ние сме достатъчно силни, за да играем добър сезон в Шампионската лига. Предстоят ни седем мача и мисля, че ще спечелим много", добави Флик.

Барселона посреща швейцарци Йънг Бойс в следващия си двубой от Шампионската лига.

Снимка: БГНЕС