Младата звезда на Барселона - Ансу Фати, е готов да се завърне в игра този вечер при гостуването на Монако в първия кръг на Шампионската лига по футбол, съобщи старши треньорът на испанския гранд Ханзи Флик.

Флик няма да може да използва Дани Олмо и Фермин Лопес заради контузии, но 21-годишният Фати, който пропусна старта на сезона заради контузия на крака, ще бъде на разположение.

"Ансу Фати е напълно готов за игра. Когато е на терена, той наистина се забавлява. Вкарва много голове на тренировките и наистина се нуждаем от футболист като него", заяви германският спец, цитиран от "Ройтерс".  

Каталунците стартираха впечатляващо сезона под ръководството на новия си германски наставник Флик и водят в класирането в Ла Лига с пълен актив от 15 точки след пет изиграни мача.

"Работим здраво и го показваме в срещите ни досега. Винаги сме концентрирани. Предстои ни гостуване на Монако, силен отбор. Но ние сме готови и сме на верния път. Уверени сме след доброто начало и петте победи в първенството. Сега в Шампионската лига трябва да останем агресивни и фокусирани", коментира германецът.   

  Монако се завръща в Шампионската лига след 6-годишна пауза, а старши треньорът Ади Хютер призова футболистите да бъдат "смели" срещу Барселона.

"Всички очакваме с нетърпение отново да играем в Шампионската лига. Аз със сигурност ще настръхна, когато чуя химна на турнира...няма нищо по-добро. Мисля, че сме готови. Смятам, че подготвихме футболистите и психически. Срещу Барселона не е лесно да се защитаваш, трябва да го правиш като отбор и всички да са ангажирани и дисциплинирани. Трябва да бъдем смели и да дадем всичко от себе си, защото Барселона не е само Ямин Ямал, те също имат Рафиня, Левандовски, Феран Торес...Това е ключът", заяви Хютер.  

Снимка: БГНЕС