Треньорът на Барселона Ханзи Флик посъветва футболистите си да забравят за загубите от Жирона през миналия сезон, след като двата тима се изправят един срещу друг в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания.

Жирона беше голямата изнедана на сезон 2023/2024, като се бореше за първото място в едва четвъртата си кампания в елита и победи Барселона с 4-2 както у дома, така и като гост.

Тимът в крайна сметка завърши трети след шампиона Реал Мадрид и Барселона, но бившият треньор на Германия и на Байерн Мюнхен Флик, който пое "каталунците" този сезон, очаква тежък двубой.

"Спечелихме четири последователни срещу и искаме да продължим това. Знам, че ще бъде трудно, защото Жирона играе наистина добре. Това е двубой от най-високо ниво, от ниво Шампионска лига и ние сме далеч от дома. Но имаме самочувствие, трябва да играем на 100 процента, важно е нашите играчи да дадат най-доброто от себе си", каза той на пресконференция.

"Гледах много мачове на Жирона миналия сезон и бях впечатлен от това, което направи треньорът. Но ние знаем как трябва да играем и съм сигурен, че футболистите ще бъдат на нужното ниво. Няма нужда да поглеждаме назад. Основното е ние да сме на 100 процента. Ако не, няма да спечелим. Това е добра проверка за нас, като мач от Шампионската лига", добави Флик.

Каталунците започват кампанията си в Шампионската лига в четвъртък с гостуване на Монако, но Флик не пропуска сблъсъка с Жирона, който е на пето място със 7 точки от първите си четири кръга.

"Не мисля за Шампионската лига, а само за Жирона. Това е като двубой от Шампионската лига и добър тест за нас. Наистина го очаквам с нетърпение", заяви треньорът.

Ансу Фати е близо до завръщане на, но не е част от състава от 21 играчи на Барса този уикенд, заедно с контузените Гави, Френки де Йонг, Андреас Кристенсен, Роналд Араухо и Марк Бернал. Флик повика 16-годишния полузащитник Гийермо за двубоя.

Жирона, който се изправя срещу Пари Сен Жермен в първия си мач от Шампионската лига в средата на седмицата, спечели последните си два двубоя в Ла Лига.

"Това ще бъде много трудно за нас, тъй като Барселона е лидер и в страхотна форма. За да спечелим ще трябва да владеем повече топката. Убеден съм, че можем да направим страхотен мач. Мисля, че ще имаме страхотна година", заяви треньорът Мичел.