Барселона разби със 7:0 Валядолид в мач от 4-ия кръг на Ла Лига. Рафиня се отличи с хеттрик, а по един гол добавиха Роберт Левандовски, Жул Кунде, Дани Олмо и Феран Торес.

С успеха каталунците продължават да водят във временното класиране с пълен актив от 12 точки. Валядолид пък е на 12-та позиция с 4 точки преди останалите срещи от кръга.

Барса натисна още в началото, но Дани Олмо уцели гредата. В 10-ата минута гол на испанския национал пък бе отменен заради засада.  

Логичното се случи в 20-ата минута, когато подаване на Кубарси прехвърли цялата защита на гостите и топката стигна до нахлуващия на скорост Рафиня. Бразилецът овладя елегантно и с хубав удар прати топката в мрежата.

Четири минути по-късно в ролята на асистент влезе Ламин Ямал, който изведе Левандовски и опитният поляк с лекота направи 2:0. В 41-ата минута Дани Олмо отново нямаше шанс, след като топката отново срещна лявата греда след негов техничен удар. 

Жул Кунде вкара трети гол за Барселона в третата минута на добавеното време на първата част. Бранителите на Валядолид не успяха да изчистят центриране от корнер и включилият се в атака французин наказа грешката им като прати топката в левия ъгъл на вратата на Хайн.

В 64-ата минута Рафиня получи топката в пеналта и се разписа с майсторски удар за 4:0. Каталунците продължиха да се забавляват и бразилецът се разписа отново в 72-ата минута. Той бе изведен по перфектен начин от Ламин Ямал в наказателното поле и не сбърка, останал очи в очи с вратаря - 5:0.

В 83-ата минута най-накрая и Дани Олмо стигна до попадение. Той овладя прецизен пас в наказателното поле и със страхотен изстрел прати топката в долния десен ъгъл. Две минути след това центриране на Рафиня отляво бе засечено от резервата Феран Торес, който оформи крайния резултат.

Барселона - Валядолид  7:0

Голмайстори: 1:0 Рафиня (20), 2:0 Левандовски (24), 3:0 Кунде (45+3), 4:0 Рафиня (64), 5:0 Рафиня (72), 6:0 Олмо (83), 7:0 Феран Торес

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кубарси, Балде, Мартинес, Педри, Касадо, Рафиня, Олмо, Ямал, Левандовски 

Валядолид: Хайн, Луис Перес, Хави Санчес, Чомерт, Рока, Кике Перес, Юрич, Амала, Иван Санчес, Моро, Маркос Андре