Треньорът на Барселона Ханзи Флик похвали нападателя Роберт Левандовски, след като капитанът на Полша отбеляза победен гол през второто полувреме, за да донесе успеха на тима с 2:1 над Атлетик Билбао вчера във втория кръг на Ла Лига.

Това беше трето попадение за Левандовски в два мача след двата гола, с "каталунците" спечелиха с 2:1 срещу Валенсия миналия уикенд.

"Познавам Левандовски наистина добре и не мисля, че той се е върнал във форма, защото винаги съм го виждал такъв като играч", каза Флик пред DAZN.

Под ръководството на Флик в Байерн Мюнхен през сезон 2019-2020 и 2020-2021 Левандовски вкара 83 гола в 71 мача, спечелвайки няколко големи титли, включително Шампионската лига.

"Щастлив съм с него, защото не са само головете, които вкарва, това е колективната му игра, начинът, по който се пресира високо и много ефективно. Физически той е на 100 процента във форма. Левандовски е пълен професионалист. Той знае как да се справя с напрежението и видяхме това след изравнителния гол през второто полувреме", коментира Флик.

Той също похвали бразилското крило Рафиня, който отново се отличи като атакуващ полузащитник.

"Рафа може да играе на всяка позиция в атака. Той може да играе като 10-а или да сменя позиции, той е феноменален в пресата. Имахме нужда от някой като него, тъй като все още ни липсват някои играчи", каза Флик.

Гави, Роналд Араухо и Френки Де Йонг са извън тима заради контузии, а новото попълнение Дани Олмо все още не е регистрирано в Ла Лига поради нарушения от страна на Барселона на правилата за финансов феърплей.

"Трябва да съм много щастлив след две победи срещу толкова трудни съперници и при тези обстоятелства. Имаме контузени и футболисти, които не могат да играят, но това е нещо, което не можем да контролираме. В защита се справяме добре", допълни наставникът.

Снимка: БГНЕС