Хавиер Савиола е прекарал една нощ в затвора. Бвшият нападател е играл за големи клубове като Барселона, Бенфика и Реал Мадрид, но в последните години е далеч от прожекторите. До този уикенд, когато Савиола е бил арестуван заради нетрезво състояние и е преспал в дранголника пише порталът Altaveu.

Бившият аржентински футболист е дал положителна проба за алкохол в ранните часове на тази неделя в Андора, където живее от години и където играе футзал, след като окачи обувките си. Съобщава се, че играчът е бил с ниво от 1,1 грама на литър кръв при проверката. В Испания нивото на алкохол в кръвта не може да надвишава 0,8 грама на литър, а нивото на алкохол в издишания въздух не трябва да надвишава 0,4 милиграма на литър.

Хавиер Савиола е прекарал нощта в полицейската килия и след това е изправен пред съда. Аржентинецът получи бърза присъда и бе пуснат на свобода. Въпреки че присъдата не е оповестена публично, много е вероятно да му е наложена глоба и да му е отнета шофьорската книжка за няколко месеца, които няма да продължат и година.

Хавиер Савиола се оттегли от професионалния футбол през 2016 г., след като изигра 612 мача и вкара 212 гола. Роденият през 1981 г. нападател има 40 мача с екипа на Аржентина, вкарвайки 11 гола.