Лоша вест застигна Барселона и младата звезда Ансу Фати. По обяд днес каталунците обявиха, че играчът от академията е получил травма на ходилото на десния крак. Талантът ще премине консервативно лечение в Барселона и затова всичко сочи, че няма да замине за турнето в САЩ, което започва в неделя. Клубът не е изчислил продължителността на отсъствието му и се е ограничил да обясни, че развитието на травмата ще определи наличността му.

Контузията не е могла да дойде в по-неподходящ момент за Фати. Играчът изненадваше Ханси Флик през първите седмици на предсезонната подготовка. Младежкът се беше върнал на тренировки в много добра физическа форма и укрепнал морално. Твърдото намерение на нападателя е да облече цветовете на каталунзите през сезон 24-25 г. и за момента той е на прав път. Въпреки това турнето в Съединените щати е ключово за треньора, тъй като след тези 10 дни той ще вземе окончателни решения относно окончателния състав на състава. Сега ще трябва да видим как това ново заболяване ще се отрази на бъдещето му.

Играчът от младежката академия, който премина в първия отбор през кампанията 19-20 г., работи на сто процента още от първия момент. Чувстваше се добре, силен. Готов да се бори за място в Барселона и да оправдае високите очаквания, които клубът винаги е имал към него. Беше оставил лошия вкус в устата си след престоя си под наем в Брайтън. Въпреки че започна добре сезона, контузия в края на ноември го задържа настрана почти два месеца и той така и не се възстанови. Де Зерби дори го оставяше извън състава в някои случаи и заяви публично, че играчът трябва да даде повече.

Но играчът се е възстановил по време на ваканцията и се е върнал към тренировките на 100 процента. Ханзи Флик е виждал нападателя във физическо отношение по-добре от очакваното, въпреки че е наясно, че той все още има какво да подобрява. Както "Марка" съобщи на 6 юли, Моуриньо, който сега е треньор на Фенербахче, е поискал Ансу Фати, но младежкият играч иска да успее в Барселона. Неговото желание и намерение е да продължи да играе за "азулграна" - клуб, с който поднови договора си през 2021 г. и с който има контракт до юни 2027 г.

Ансу Фати настояваше да остане в Барселона, но претърпя неуспех. Откакто получи сериозна контузия на коляното срещу Бетис на 7 ноември 2020 г., нападателят преминава през истинско изпитание с болки и страдания. Въпреки това той запазва мечтата си за успех и утвърждаване в Барса непокътната, въпреки че е в дневния ред на няколко отбора, включително Севиля.