През последните седмици Барселона беше свързван с трансфер на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който в момента е под наем в Хетафе. Тези слухове набраха скорост, след като спортният директор Деко беше видян да се среща с колегата си от Юнайтед Джон Мъртоу, но слуховете, свързващи Грийнууд с Барселона, бяха отхвърлени от Фабрицио Романо.

Според Релево Грийнууд не иска да се връща в Манчестър Юнайтед и предпочита да продължи кариерата си в Испания. Въпреки връзките с Барселона и Атлетико Мадрид като потенциална опция за намаление, те споменават факта, че той може да остане под наем в Хетафе.

Договорът му с Манчестър Юнайтед изтича през 2025 г., което означава, че Червените дяволи може да искат да продадат Грийнууд това лято, ако успеят да намерят купувач. Хетафе също има 20% клауза за продажба на Грийнууд. Въпреки това според Фабрицио Романо Юнайтед няма да намери купувач в лицето на Барселона, тъй като каталунците работят по други цели.

Съобщава се, че Барселона търси ляво крило това лято и въпреки че Грийнууд е универсален, това не е неговата естествена позиция. Разбира се, основната причина, поради която Юнайтед може да се бори да намери купувач, е репутационната вреда, която би нанесъл на следващия му клуб, след обвиненията в опит за изнасилване.