Бразилският нападател Витор Роке разкри, че двама футболисти от Барселона са го насърчили да се присъедини към тях.

Сравняваният с Феномена Роналдо стрелец вече се съгласи да се присъедини към "блаугранас" в сделка за 30 милиона евро, която може да нарасне до 61 милиона евро с бонусите. Все още не е ясно дали Роке ще се присъедини през януари или лятото.

Цитираният от "Мундо Депортиво" Роке разкри, че уругвайският защитник  Роналд Араухо първи се е свързал с него за преместване.

Араухо ми се обади. Първо изпрати съобщение до Канобио (уругвайския съотборник на Витор в Паранаензе) и каза на Канобио, че аз трябва да отида в Барса. Тогава той ми каза „Ела, ела в Барса, ела да играеш с нас. После и Рафиня ми изпрати съобщение. Той ми каза, че са ме чакали и че са нетърпеливи да играят с мен. И че когато пристигна, те ще ми помогнат да се адаптирам добре”, сподели Роке.

Шави и спортният директор Деко също са се свързали с него след трансфера.

„Първият път Шави ми се обади заедно с Деко и те ми казаха, че са щастливи, че са успели да приключат сделката и че ще ми помогнат по всякакъв начин, като треньор и като приятел извън терена .”

Изглежда, че се превръща в норма играчите от големите отбори да се свързват с потенциални попълнения за преминаване в клуба. Още преди десетилетие Неймар Джуниър беше в контакт с хора като Лионел Меси преди преминаването си в Барселона. Междувременно Жерар Пике беше в контакт с Винисиус Жуниор, преди той да отиде в Реал Мадрид, а Барселона имаше интерес. Съвсем наскоро Винисиус призна, че е изпращал съобщения на Джуд Белингам наскоро преди неговото преместване.