Барселона се съгласи да подпише с Витор Роке през летния трансферен прозорец, въпреки че не успя да го привлече веднага поради проблеми с финансовия феърплей. Като такъв той остава в Атлетико Паранаензе до края на сезона на бразилската лига, който приключва през декември.

Треньорът Шави Ернандес е решен да включи Роке, който в момента се възстановява от контузия в глезена, в състава си от януари, въпреки че отново ще зависи от това дали има достатъчно място във финансите на клуба, за да бъде регистриран.

Вицепрезидентът на Барселона Едуард Ромеу коментира ситуацията с Роке и изрази решимостта си да изпълни желанието на Шави да има 18-годишния играч в отбора за втората половина на сезона.

„Имаме два прозореца (за регистрация на Роке), един през януари и един през юни. Както винаги, ще направим всичко възможно, за да угодим на спортния отдел. Трябва да спазим финансовия феърплей, за да подпишем с Роке през януари. Както винаги сме казвали, ще направим всичко възможно, както сме правили досега”, заяви шефът на клуба пред "Мундо Депортиво".

Роке, сравняван с бразилската легенда Роналдо, би бил много необходимо допълнение на Барселона, особено след като Роберт Левандовски е единственият естествен номер девет в състава. Осигуряването на услугите му през януари би било голям тласък за каталунците.