Треньорът на Барселона Шави изрази претенции към съдията на мача срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа. Двата отбора предложиха голово шоу на "Камп Ноу", което завърши без победител - 2:2 и оставиха развръзката за реванша след седмица.

Шави е убеден, че реферът е трябвало да посочи бялата точка в края за игра с ръка на Фред в наказателното поле.

"За мен дузпата е стопроцентова. Отидох да го кажа на съдията в края. Беше ясно. Това е моето мнение и знам, че това няма да промени нищо. Съдията каза, че топката е била твърде близо до тялото на Фред, но за мен не е така. Това е чиста дузпа", каза Шави пред Movistar+.

Гол на Рафиня в 76-а минута спаси равенството за Барса, но бразилският национал бе сменен малко след това от Феран Торес и реагира гневно на смяната си.

"Трябваше да го сменя за доброто на отбора. Прекрасно разбирам гнева, показан от играчите. Аз също бях ядосан. Той дойде да ми се извини, но не трябваше. Искахме да намерим начин да спечелим мача и почти успяхме в края", каза Шави.

Един от основните играчи на Барса Педри се контузи и бе сменен преди края на първото полувреме. Според първоначални данни 20-годишният испански национал е с мускулна травма, която ще го извади от игра до месец, което означава, че той ще пропусне реванша на "Олд Трафорд другата седмица.

Срещата в Манчестър ще пропусне и Гави, който получи жълт картон и ще изтърпи наказание.

"Беше много равностоен мач. Играхме добре срещу страхотен отбор. Трябваше да работим здраво. Имахме възможности да вкараме победен гол. Всичко ще се реши на "Олд Трафорд". Отиваме в Манчестър с цел да продължим напред", каза още Шави.