Бъдещето на Алехандро Балде в Барселона е неясно, въпреки че 19-годишният младок не крие, че е повече от щастлив от ситуацията си в клуба. Левият краен защитник се утвърди като титуляр в схемата на Шави Ернандес и е част от превъзходната защита на Барселона, която този сезон получи само 7 гола в 20 мача в Ла Лига. Преговорите за нов договор обаче засега удрят на камък.

Въпреки всичко, Балде засипа с похвали съотборниците си в интервю за “Ел Мундо Депортиво”. “Намираме се в хубав момент. Тер Стеген пази добре. Той е превъзходен вратар, но всички други в защитата се справят много добре. Централните защитниците Кунде, Араухо и Кристенсен са солидни и съм много щастлив за тях. Марк също прави много добри спасявания и всичко това дава отражение върху резултатите”, каза Балде.

Сегашният договор на младока е до 2024 година. Президентът на Барса разкри, че договорът на практика е уговорен, но ще има пречки при регистрацията на Балде. “Аз искам да продължа да играя в Барселона, но съм оставил всичко в ръцете на агентите си. Това може да стане и на по-късен етап, нямам идея. Все пак се надявам всичко да бъде разрешено в моя полза. Вярвам на 100% на агентите си. Концентриран съм върху представянето си на терена и се надявам всичко да бъде разрешено скоро. Щастлив съм в Барселона, чувствам се добре и се надявам това да продължи”, добави младокът.