Настроението в отбора на Барселона е приповдигнато и тимът има за цел да спечели Лига Европа. Това заяви полузащитникът на каталунците Френки де Йонг ден преди първия мач от осминафиналите на турнира срещу Галатасарай.

Според холандеца трофеят в Лига Европа, макар и по-нисък от обичайните стандарти за клуба, би помогнал за превъзмогване на трудностите, които срещаха каталунците през есенния полусезон.

"Развълнувани сме. Искаме да печелим титли и сега нашата цел е Лига Европа. Така че ще направим всичко, за да спечелим този трофей", коментира Де Йонг на пресконференцията преди мача, който ще се играе на "Ноу Камп".

Барселона има само теоретични шансове да спечели титлата в Испания през този сезон, тъй като изостава с цели 15 точки от лидера Реал Мадрид, но след като в предишния кръг елиминира Наполи, сега Барселона изглежда като абсолютен фаворит за трофея заедно с многократния победител в турнира Севиля.

"Настроени сме за мача, защото това е турнир, който ни дава надежда. Срещу Наполи се чувствахме много добре. Показахме добра динамика в играта и искаме да продължим така. Трябва да печелим, но трябва и да играем добре. Трябва да продължим да развиваме и стила си, защото само така ще можем да продължим напред", посочи старши треньорът на Барселона Шави Ернандес.

Каталунците нямат загуба от 20 януари, когато отстъпиха с 2:3 след продължения на Атлетик Билбао за Купата на Краля. През последните близо два месеца отборът върви нагоре в първенството и изглежда все по-вероятно, че ще успее да се класира за участие в Шампионската лига през следващия сезон - нещо, което изглеждаше малко вероятно преди идването на Шави през ноември, когато тимът бе девети в Ла Лига.

"Имаме две цели до края на сезона. Първата е да се опитаме да се класираме в Шампионската лига, а втората е да спечелим Лига Европа. Най-добрият индикатор за свършената ни работа обаче ще бъде начинът, по който финишираме в Ла Лига", завърши Шави.