Бока Хуниорс победи Барселона с 4:2 след изпълнение на дузпи в турнир в памет на легендата на двата клуба Диего Марадона, който почина на 25 ноември миналата година. Двубоят бе повторен дебют за Дани Алвеш.

В редовното време той завърши 1:1. За каталунците точен бе Феран Жутгла, който дебютира за първия тим в двубоя с Осасуна през уикенда, докато за аржентинците се разписа Есекиел Себайос. При дузпите футболистите на Бока се оказаха по-хлъднокръвни, като не пропуснаха нито веднъж.

Барселона започна силно двубоя, като до 15-та минута достигна до три голови положения. Първо удар на Рики Пуч не успя да уцели вратата в 6-та минута, като седем по-късно отново той отправи първият точен удар в мача, но той бе спасен с лекота от вратаря Роси. Стражът на Бока се намеси и малко по-късно след силен шут от Дани Алвеш.

Около половин час след началото на двубоя Бока сътвори първата си ситуация, която бе и най-чистата в мача до този момент. Дясното крило Себастиан Вия надбяга Ерик Гарсия, озова се сам срещу Нето, като стреля от малък ъгъл, но не уцели вратата. До края на полувремето Барса отговори с удари на Сержиньо Дест и Фелипе Коутиньо , които също бяха неточни.

Барселона успя да открие резултата в 51-та минута, когато Дани Алвеш центира към Коутиньо, който свали топката към Феран Жутгла, който се обърна и стреля неспасяемо във вратата на Агустин Роси. Останаха съмнения за игра с ръка на Коутиньо, но за срещата липсваше ВАР.

Бока натисна след гола, като в 57-та минута Луис Васкес се озова очи в очи с Нето, но бразилският страж спаси. Аржентинският тим все пак изравни 20 минути по-късно, след като Есекиел Себайос получи прострелно подаване от левия фланг и останал очи в очи с него не пропусна.

При дузпите за Барселона се разписаха Дани Алвеш и Феран Жутгла, а Матеус Перейра и Гийем Хайме пропуснаха, докато за Бока точни бяха и четиримата изпълнители - Маркос Рохо, Карлос Искиердос, Кристиан Павон и Арон Молинас.