"Днес е исторически ден за клуба", заяви президентът на Барселона Жоан Лапорта, след като Шави Ернандес бе представен официално като старши треньор на клуба. Събитието се случи по-рано днес на "Камп Ноу".

"Винаги съм казвал, че един ден Шави ще стане наставник на Барса, просто не знаех кога ще е това. Той може да разчита на подкрепата на всички в клуба. Уверен съм, че Шави знае как да ръководи отбора. Ситуацията е сложна и го очаква труден период. Ще бъдем зад него до момента, в който нещата се оправят. Много е важно да запазим престижа на Барса като клуб", акцентира Лапорта.

Контрактът между Барселона и Ернандес е до лятото на 2024 година. До момента, бившият испански национал бе начело на катарския Ал Сад.

Тимът от "Камп Ноу" се представя колебливо от старта на кампанията в Ла Лига като заема 9-ата позиция във временното класиране на испанското първенство със 17 точки от 12 изиграни кръга. Шави Ернандес ще направи официалния си дебют начело на Барса при домакинство в дерби срещу Еспаньол. Двубоят ще се проведе на 20 ноември.