Барселона - Леганес, двубой от 20-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Камп Ноу", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Силесен, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Суарес, Меси, Дембеле, Малкъм, Ленгле, Мурийо, Алба, Роберто, Аленя, Видал, Вермален

Прогноза на Gol.bg:

Барселона ще преследва седма поредна победа в първенството, а съперникът в лицето на Леганес е идеален за това. Шампионите са начело в класирането и превъзхождат значително останалите по брой отбелязани голове.

Каталунците обаче се намират в тежък период на двубои през 3-4 дни, заради битките в турнира за Купата на Испания. Там тимът е на 1/4-финал, а първата среща от въпросния етап е в сряда срещу Севиля. 

Драмата около евентуалното изваждане от надпреварата заради казуса срещу Леванте също е нещо, което няма как да бъде загърбено, след като Барса не съумя да вземе добър аванс срещу тях, се наложи Ернесто Валверде да гласува доверие на силен състав за реванша. 

Затова и Лионел Меси беше в стартовите 11. Не е изключено обаче някой от безспорните титуляри да седне на пейката поне за началото, тъй като графикът е натоварен, а скоро ще дойде време и за сблъсъците в Шампионската лига. Луис Суарес вече успя да си вземе въздух и сега е готов да разбие отбраната на съперника.

Леганес пък е близо до зоната на изпадащите, така че се нуждае от точки в опитите си да стои далеч от нея. Тимът спечели у дома срещу Реал Мадрид с 1-0 през седмицата в мач за Копа дел Рей, но отпадна от турнира, след като загуби първата среща с 3-0. 

Общо по 2 победи, загуби и ремита за отбора в най-близките му 6 мача. Унай Бустинца е наказан за мача, докато Карильо и Михаел Сантос са в лазарета. Муньоз и Шимановски също не са възстановени напълно.

По-рано този сезон Леганес хвърли една от големите изненади в шампионата, печелейки с 2-1 у дома срещу Барселона. Това е и единственият успех за отбора в директните им сблъсъци, като Барса спечели предходните 4.

Прогноза: Барселона - Леганес 3:1