Барселона - Реал Сосиедад, мач от последния 38-ми кръг на Примера дивисион, стадион “Ноу Камп”, 21:45 часа българско време. 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници:  Семедо, Пике, Алба, Дин, Юмтити, Видал, Мина

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Д. Суарес, Иниеста, Коутиньо, Гомеш

Нападатели: Л. Суарес, Меси, Дембеле, Алкасер

 

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че последното домакинство за сезона ще бъде перфектен момент за емоционално изпращане на Андрес Иниеста. 34-годишният техничар ще изиграе последната си среща за каталунците довечера и препълнените трибуни на “Ноу Камп” ще изпратят подобаващо любимеца си. 

Иниеста, световен и европейски шампион с Испания, спечели 32 трофея в 16-годишната си кариера на “Ноу Камп”. “Искаме да завършим годината по най-добрия начин, но ще се изправим срещу много добър отбор. Това е важен мач за всички каталунци, защото искаме да изпратим Иниеста с победа”, заяви треньорът на Барса Ернесто Валверде. 

Тръгването на Иниеста ще отвори дупка в полузащитата на каталунците, но Валверде е убеден, че Барса може да се справи. “Ясно е, че няма да намерим дубликат на Андрес, но имаме играчи като Денис Суарес, Карлес Аленя и Филипе Коутиньо, които имат подобни функции, но са може би малко по-силни във фаза атака. Всеки един от тях може да запълни липсата на Иниеста”, каза още Валверде. 

Барса имаше възможност да завърши сезона в Ла Лига без загуба, но в миналия кръг каталунците паднаха с 4:5 от Леванте. Тимът ще бъде без Сержи Роберто, който изтърпява наказание заради червения картон срещу Реал Мадрид. 

Реал Сосиедад пък идва на “Ноу Камп” като десети в класирането, на точка зад Ейбар и на три зад Хетафе. Баските също ще изправят един от най-опитните си играчи. Защитникът Карлос Мартинес ще напусне тима след края на сезона, а капитанът Шаби Прието слага край на кариерата си. 

Прието не пропусна възможността да похвали Иниеста. “Да играя в последния си мач срещу Иниеста е мечтан сценарии. По-добре нямаше как да си го представя. Ще бъде прекрасен мач, ще бъде впечатляващо, специален ден. Андрес е най-добрият испански футболист за всички времена”, каза Прието.

Резултат: 3:1