Барселона е на път да изпусне смятания доскоро за сигурно ново попълнение ас на Гремио Артур, пише вестник "Марка". Както е известно, агентът на играча се срещна с директорите на каталунския колос тези дни, но преговорите попаднаха в задънена улица.

В тях участваха още генералният директор на бразилския клуб Карлос Амодео, адвокатът на клуба и импресариото Хорхе Мачадо. Идеята на бразилците беше да финализират сделката, но те са останали разочаровани от позицията на каталунските босове и възнамеряват да си хванат бърз обратен полет до Бразилия.

Според изданието в основаната на изненадващия конфликт е неразбирателство по отношение на комисионите и заплатата на играча. Друга причина навярно е дърпане от страна на каталунците, които не са сигурни, че за Артур ще има място в отбора следващия януари.

Барса вече изпълни квотата за играчи извън Европейския съюз, тъй като в отбора са Паулиньо, Филипе Коутиньо и Йери Мина. Има вратичка и тя е свързана с това, че Коутиньо може да получи португалски паспорт.