Треньорът на Барселона Ернесто Валверде заключи, че победата с 1:0 над Атлетико Мадрид не решава титлата, но все пак дава огромно спокойствие заради преднината от осем точки на върха.

"В това отношение мачът беше доста важен. Да водиш с осем точки не е като да водиш само с две. Победата не е решаваща, но е много важна крачка към титлата. Ще видим какво ще ни предложи бъдещето", коментира Валверде, който побеждава за първи път като треньор Диего Симеоне.

"Преди всичко съм доволен и горд от начина, по който се борихме. В този тип мачове ние отговаряме подобаващо и днес беше така. Всички следваха плана ни. Трудно е да победиш Атлетико, който има здрава защита. Но малко по малко нападахме и бяхме наясно, но колкото повече време минава ще става по-трудно заради натоварената седмица."

"Те нямаха чисти голови положения, но това е отбор, който разполага със страхотни нападатели. Страдахме, защото за да победиш Атлетико, трябва да изстрадаш успеха. Това е отбор, който винаги е способен да вкара", добави наставникът на каталунците.