Барселона - Еспаньол, четвъртфинален мач-реванш от турнира за Купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", 22.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Мина, Семедо, Алба, Сержи Роберто, Видал, Дин
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Гомеш, Коутиньо
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Алкасер
Контузени: Вермаелен, Дембеле
Извън групата: Денис Суарес, Деулофеу

Прогноза на Gol.bg:

Барселона ще търси реванш за шокиращото си поражение от градския противник миналата седмица, което сложи край на серията от 29 поредни мача без загуба във всички турнири за "блаугранас".

Това беше първи успех за Еспаньол над петкратния европейски клубен шампион от 2009 година насам. Именно тогава беше и последният случай, в който гостите не загубиха визитата си на стадион "Ноу Камп".

Голямата звезда на Барса Лео Меси със сигурност ще бъде доста амбициран, защото изпорти дузпа в първия мач и имаше основна вина за загубата. Новите покупки Йери Мина и Филипе Коутиньо попаднаха в групата за мача, но треньорът Ернесто Валверде отново остави извън борда Денис Суарес и Жерард Деулофеу.

Двата отбора имат общо 35 сблъсъка помежду си в турнира за Купата. Барса води с 19:10 успеха и е краен победител в 13 от 18 случая, включително един финал и мач за трето място. При 16-те си визити тук в надпреварата Еспаньол има три победи и три равенства.

Носителят на трофея за последните три издания спечели последно каталунско дерби за първенство с гръмкото 5:0, а при последните си пет домакинства на градския съперник му вкара общо 23 попадения.

По-известният от двата каталунски клуба вече показа, че е свиреп в реваншите тук, нокаутирайки Селта с 5:0 след 1:1 навън на осминафиналите. За последните две седмици "блаугранас" вкараха четири гола на Реал Сосиедад и пет на Бетис, а добрата им форма ги поставя в позицията на фаворит.

 

Резултат: Барселона - Еспаньол 5:1